G-GFF7NB5K85

Німецька мова. 5 клас

Електронний підручник
для 5 класу закладів загальної середньої освіти
(1-й рік навчання)
  • Ганна Гоголєва
  1. Lektion 1. Neue Bekanntschaften • Нові знайомства

    Вивчити: формули вітання й прощання; деякі німецькі імена; імена деяких казкових персонажів; назви деяких предметів; цифри від 1 до 12.
    Вміти: вітатися й прощатися німецькою; відрекомендувати себе та іншу особу/казкового персонажа; запитувати однолітка та дорослу людину про ім’я; запитувати іншу людину про її справи та відповідати на таке запитання відповідно до свого настрою; давати ствердну або заперечну відповідь на запитання; рахувати німецькою до 12; називати свій вік і запитувати однолітків про вік.
    Розуміти: формули вітання; інформацію про ім’я та вік людини; листування в чаті, де одноліток повідомляє своє ім’я.
    Розуміти на слух: формули вітання; цифри до 12; імена людей та казкових персонажів; прості бесіди, в яких люди знайомляться; римування та пісеньки за темою.

  2. Lektion 2. Familie und Freunde • Родина й друзі

    Вивчити: назви членів родини в однині й множині; назви деяких місць проживання; цифри до 100; форми дієслова haben; римування й пісеньки про родину.
    Вміти: розповідати про свою родину та родину іншої людини за поданою інформацією; називати вік людини й свій вік; рахувати німецькою до 100; запитувати однолітка про імена та вік його родичів; правильно вживати присвійні займенники; називати свою адресу; заповнювати анкету про себе; запитувати інших про їхнє місце проживання й повідомляти своє.
    Розуміти: речення/прості тексти про родину; інформацію про вік, адресу людини; дописи однолітків на форумі про місце проживання; інструкції до етапів проєктної роботи.
    Розуміти на слух: цифри до 100; розмови про родину/місце проживання/адресу й номер телефона; інтерв’ю, в яких повідомляють особисту інформацію; римування, пісеньки, відео за темою.

  3. Lektion 3. In der Schule • У школі

    Вивчити: назви навчальних предметів; слова на позначення видів діяльності на уроці; назви кольорів; назви шкільного приладдя; назви меблів і предметів у класній кімнаті; римування й віршики про школу.
    Вміти: розповідати про навчання у школі, вживаючи дієслова в теперішньому часі; повідомляти, які предмети та як часто є у розкладі; запитувати інших про улюблені предмети в школі; називати свої улюблені предмети; описувати свій урок німецької мови; висловлювати прохання до однолітка; просити необхідні шкільні речі й дякувати; описувати вміст свого рюкзака; називати колір предметів; описувати класну кімнату.
    Розуміти: речення/прості тексти/листування в чаті про навчання в школі; лист однолітка про урок іноземної мови; дописи однолітків на форумі про улюблені дії в школі; опис шкільних речей/класної кімнати; інструкції до етапів проєктної роботи.
    Розуміти на слух: назви навчальних предметів/шкільного приладдя/предметів у класній кімнаті/кольорів; розмови про школу й навчання; запитання щодо навчання у школі; прохання щодо шкільного приладдя; опис класної кімнати; римування, віршики, відео за темою.

  4. Lektion 4. Wir feiern gern • Ми охоче святкуємо

    Вивчити: назви свят і деяких їхніх символів; назви місяців; назви деяких предметів, які можуть бути подарунком дитині, наприклад деяких іграшок; деякі вітальні фрази; римування й пісеньки за темою.
    Вміти: називати дати свят (місяці); розповідати про святкування в своїй родині; запитувати іншу людину про дату народження (місяць); запитувати однолітків про улюблені свята; називати свої улюблені свята й робити про це допис на форумі; розповідати, для кого призначені подарунки; писати лист до святого Миколая; вітати інших зі святами й писати вітальні листівки; називати час; писати запрошення до свята.
    Розуміти: речення/прості тексти/загадки/листування в чаті про свята; лист однолітка до святого Миколая; зміст вітальних листівок; запрошення до свята; інструкції до етапів проєктної роботи.
    Розуміти на слух: назви свят; назви місяців; бесіди про свята й святкування; запитання про свята; вітання зі святами; час німецькою; бесіди, в яких повідомляють час святкового заходу; римування, віршики, пісеньки, відео за темою.

  5. Lektion 5. Alles, was ich mag • Все, що я люблю

    Вивчити: назви предметів одягу; назви деяких продуктів харчування й напоїв; назви домашніх тварин; слова на позначення видів діяльності на дозвіллі; назви днів тижня; римування й пісеньки про дозвілля.
    Вміти: називати предмети одягу, хобі, види дозвілля; описувати одяг за кольорами; запитувати інших про їхні вподобання; розповідати про свої вподобання; описувати деяких домашніх тварин; брати участь в опитуваннях щодо хобі, інтересів, дозвілля; дискутувати з однолітками про спільне дозвілля; заповнити анкету про себе; робити дописи про свої вподобання; робити нотатки про свої плани щодо дозвілля.
    Розуміти: речення/прості тексти/листування в чаті про дозвілля; інформацію в анкеті однолітка; дописи однолітків про їхні вподобання; записи в нотатнику про плани щодо дозвілля; інструкції до етапів проєктної роботи.
    Розуміти на слух: назви предметів одягу/продуктів харчування, напоїв та страв/домашніх тваринок; назви днів тижня; запитання щодо улюбленого одягу; бесіди та інтерв’ю про відпочинок і дозвілля; розповіді однолітків про їхні вподобання; розповіді про домашніх улюбленців; бесіди про плани щодо дозвілля; римування, віршики, пісеньки, відео за темою.

  6. Lektion 6. Die Natur um uns herum • Природа навколо нас

    Вивчити: назви пір року й місяців; слова/речення, що описують погоду; назви деяких предметів сезонного одягу; назви ландшафтів та об’єктів природи; назви деяких диких тварин в однині та множині; римування, лічилки й пісеньки про природу.
    Вміти: описувати пори року; називати свою улюблену пору року; описувати погоду відповідно до пори року; запитувати про погоду; обґрунтовувати вибір одягу залежно від погоди; описувати різні ландшафти; описувати деяких диких тварин; розповідати про диких тварин своєї місцевості; складати загадки про тварин/пори року/ландшафти; давати поради щодо захисту природи; робити дописи на форумі про рідну природу.
    Розуміти: речення/прості тексти/листування в чаті про природу й погоду; загадки про пори року/ландшафти/тварин; опис тварин; лист однолітка про захист довкілля; поради щодо захисту довкілля; інструкції до етапів проєктної роботи.
    Розуміти на слух: назви пір року й місяців/ландшафтів/диких тварин; речення, що описують погоду; бесіди про улюблені ландшафти; загадки про тварин; бесіди про захист довкілля й поради щодо захисту природи; римування, лічилки, загадки, пісеньки, відео за темою.

  7. Lektion 7. Deutschland und die Ukraine • Німеччина й Україна

    Вивчити: назви деяких країн; назви об’єктів сільського та міського ландшафту в однині та множині; назви деяких визначних місць Берліна та Києва; прислів’я, скоромовки, римування за темою.
    Вміти: коментувати інформацію в анкеті та повідомляти, в яких країнах живуть люди; запитувати людину про місце проживання; повідомляти факти про Німеччину й Україну; давати поради щодо відвідування України; описувати рідне місто/село; складати анкету про когось з родичів.
    Розуміти: інформацію в анкеті людини; речення/прості тексти про Україну й Німеччину; лист однолітка про рідне місто; загадки про визначні місця Берліна; листування в чаті про подорож Україною; інструкції до етапів проєктної роботи.
    Розуміти на слух: назви деяких країн; назви об’єктів у місті та селі; назви визначних місць Берліна та Києва; розповідь людей про місце проживання; розповідь про подорож до Києва; прислів’я, скоромовки, римування, відео за темою.